Velkommen til korpset

Velkommen til Sinsen Konsertorkester

Hvem er vi

Sinsen Konsertorkester er et korps i den symfoniske korpstradisjonen – med et variert repertoar med vekt på både nyere og eldre klassisk/symfonisk musikk. Korpset har tradisjoner helt tilbake til 1928, og er Norges første rene konsertkorps – vi marsjerer ikke, og spiller i sort konsertantrekk. Vår visjon er Enestående opplevelser. Dette innebærer at vi skal legge til rette for gode musikkopplevelser for både utøvere og publikum gjennom varierte prosjekter gjennom hele året, har et musikalsk og et sosialt fokus, og at vi jobber mot profesjonalitet i alle deler av organisasjonen. Medlemmene i korpset har i fellesskap kommet fram til verdiene ambisjoner, spilleglede og samhold. Dette er verdier vi ønsker å bygge korpset videre på.

På Tidal og Spotify kan du høre innspillinger av korpsets tidligere deltagelse på NM. 

Organisering

Øvelsene finner sted på Sinsen skole hver mandag fra kl. 18.30 til kl. 21.30. Skolen ligger i Lørenveien 7 rett ved Sinsenkrysset.

Oppmøtetid er kl. 18:10, da hjelper alle til med å få stoler og slagverk opp fra kjelleren og klart til øvelsen starter kl. 18.30. Alle hjelper til etter øvelsen med opprydning, dette pleier å være ferdig kl. 21:45

Korpsets styre har ansvar for den daglige driften og planlegging av korpsets musikalske aktiviteter. Styrets medlemmer kan nås på mailadressen styret@sinsenkonsertorkester.no

Noter legges ut i mappe på korpsets Google Disk i forkant av hvert prosjekt, og printes ut og tas med på øvelsen av den enkelte.

Mål og ambisjonsnivå

Korpsets målsetting er å holde et – i nasjonal målestokk – høyt musikalsk nivå. Vi har tradisjon for å delta i NM for janitsjarkorps hvert år, og i Regionmesterskapet i forkant av dette. Vi ønsker å ha en full symfonisk besetning med et stabilt godt oppmøte, og vi skal holde et høyt nivå gjennom hele året. Dette har vi tro på at vi kan få til gjennom gode konsertproduksjoner gjennom hele året, kombinert med innsats fra den enkelte.

Hva forventer vi av deg som medlem?

Vi forventer at du møter på øvelsene, og at du øver på det som det er behov for mellom øvelsene. For at vi skal være spilleklare til øvelsen begynner kl. 18.30, møter vi senest kl. 18.10. Dersom du er forsinket eller ikke kan komme på en øvelse, meldes dette til gruppeleder og Finn Brynestad (416 47 144) i så god tid som mulig. Styret etterstreber å være tidlig ute med informasjon om konsertdatoer og andre aktiviteter utenom de faste mandagsøvelsene. Vi forventer at medlemmene holder av datoene så snart de er tilgjengelige, og så langt det lar seg gjøre prioriterer å delta på alle aktiviteter. Dersom det allikevel skulle vise seg at du ikke kan delta på et prosjekt, forventes det at du varsler i god tid, og eventuelt er behjelpelig med å finne en vikar.

Vi bruker Spond til å melde om aktiviteter. Vi anbefaler å laste ned appen «Spond», alternativt kan man bruke websiden. Mandagsøvelsene legges ut rett før prosjektstart, og alle må gå inn og melde fra om deltagelse eller fravær med en gang aktivitetene legges ut. Dirigenten bruker meldt fravær til å planlegge øvelsene. Alle ekstraordinære datoer, som konserter, dugnader, fester og seminarhelger legges ut i god tid så snart datoene foreligger, og må på samme måte meldes som deltar eller fravær så tidlig som mulig.

Fravær

Eventuell sykdom eller annet fravær meldes til gruppeleder på det enkelte instrument. Ved eventuelt fravær fra konserter oppfordres det til å finne en vikar, siden vi er avhengige av å ha en stabil besetning gjennom hele sesongen.

Ved planlagt fravær:
Meld fra på Spond så snart du vet at du ikke kommer på en øvelse. Det gjør at dirigenten kan planlegge øvelsen bedre, og det gir Finn god oversikt over fravær. 
 
Ved plutselig fravær (sykdom o.l.): 
Si ifra til Finn og gruppeleder så tidlig så muligViktigst er at du sier ifra til meg. Meld gjerne ifra på Spond også.

Komiéer

Vi har for tiden tre komitéer; Festkomité, programkomité og konsertkomité. Festkomitéen
arrangerer sosiale aktiviteter i løpet av året. Vi kan blant annet nevne juleølsmaking,
årsfest, NM-middag, grand-prix-fest og sommerfest med grilling. Programkomitéen
fastsetter i samråd med dirigent repertoaret vi skal spille på de ulike prosjektene.
Konsertkomitéen planlegger de praktiske oppgavene i tilknytning til konsertene, og
samarbeider med programkomitéen og styret om rammene for konsertene våre. Korpset
har også en materialforvaltergruppe som har oversikt over og administrerer korpsets
eiendeler.

Sosiale arrangementer

Festkomitéen er ansvarlig for sosiale arrangementer i korpset, som juleølsmaking, årsfest, Grandprix-fest og sommerfest. Nærmere info om hvert enkelt arrangement kommer direkte fra denne komitéen, og det kan komme flere arrangementer enn de som står på sesongplanen. Styret oppfordrer alle i korpset til å delta!

Gruppeleder

Hver instrumentgruppe har en gruppeleder. Gruppeleders oppgave er primært å ha ansvar
for å utvikle gruppen. Herunder ligger det å ta initiativ til gruppeøvelser, fordele stemmer
og sørge for at gruppen til enhver tid fungerer best mulig – både sosialt og musikalsk.
Eventuelt fravær meldes til gruppeleder som gir beskjed til dirigenten, pluss Finn Brynestad.

Kontingent

Ordinært medlem per semester: kr. 1800,-
Student per semester: kr. 900,-

Medlemmer i permisjon og medlemmer som fortsatt spiller i skolekorps betaler halv kontingent. Er permisjonen kortere enn et halvt år skal det betales full kontingent. Dette dekker blant annet korpsets avgifter til NMF. Korpset betaler forsikring for alle medlemmene én gang i året, og dette legges til kontingenten på vårsemesteret.

Sosiale medier og nettsider

Korpset har en hjemmeside (www.sinsenmusikkorps.no) som gir informasjon om korpset
og våre aktiviteter. Her kan også medlemmer logge seg inn for å laste ned noter,
terminlister, vedtekter osv., og lese og skrive på et lukket forum. For å promotere korpset
og konsertene våre har vi en Twitterprofil, samt en Facebookside. På Facebook har vi
også en lukket gruppe for medlemmer som brukes til å gi korte beskjeder og påminnelser
ved behov.
Som en del av markedsføringen av korpset og konsertene våre vil det kunne legges ut
bilder av korpset og medlemmene. Det vil ikke brukes navn, og fokuset vil være på korpset
som helhet, og i liten grad på enkeltpersoner. Korpsets medlemmer blir bedt om å gi
tillatelse til bruk av bilder på et eget skjema.

Spond

Spond Logo

Vi benytter oss av verktøyet Spond til å kommunisere med medlemmene i Sinsen Konsertorkester. Mange foreninger og idrettslag bruker Spond, og det er et flott verktøy til å planlegge øvelser og andre arrangementer. 

Man kan laste ned Spond-appen fra Google Play eller AppStore hvis man vil. Hvis du ikke ønsker å laste ned appen kan Spond sende deg e-post eller melding i stedet, slik at ingen går glipp av viktig informasjon. Hvis du ikke har blitt lagt til enda, gi beskjed til Yngild på fløyte. 

Spond Cashback

Hjelpesenter:
https://get.spond.help/l/no/category/jfhgl5vsg8-bruke-spond

 

 

Gruppeleder og ansvarsområder

Gruppeleder har ansvar for sin instrumentgruppe. Naturlige oppgaver for gruppeleder vil da være:

  1. Ha oversikt over fravær i gruppen, og evt. varsle dirigent
  2. Lage stemmefordeling for sin gruppe
  3. Ta initiativ til gruppeøvelser
  4. Ta ansvar for gruppens musikalske utvikling
  5. Rapportere eventuelle utfordringer til gruppelederutvalget.

 

Gruppeleder skal være et positivt, musikalsk samlingspunkt for gruppen, og skal gjennom fordeling av stemmer og arbeid på gruppeøvelser utfordre og invitere til egenutvikling for sine gruppemedlemmer.

Gruppelederutvalg og ansvarsområder

Gruppelederutvalget er satt sammen av gruppelederne i Sinsen Musikkorps. Oppgaver som ligger under gruppelederutvalget kan være:

  1. Besetningsansvar
  2. Rekruttering av nye medlemmer
  3. Vurdering av nye medlemmer etter prøvetid (3 mnd.)
  4. Diskutere tiltak dersom det i løpet av sesongen blir behov for å ta opp medlemmers holdninger til korpsets virke, for eksempel ved:
    1. Stort fravær uten god grunn
    2. Manglende interesse for godt lagspill

 

Hensikten med å sette sammen et gruppelederutvalg er å lage et forum som kan diskutere musikalske målsettinger og problemstillinger.  Ved konflikter og større utfordringer i en instrumentgruppe vil utvalget kunne bistå gruppeleder.